Redirecting to uandu.de Propolis ile Cilt Bakımı: Propolisin Cilde 5 Faydası

Mini Sepet

  • Sepetinizde ürün yok.

Propolis ile Cilt Bakımı: Propolisin Cilde 5 Faydası

Propolis, arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladığı güçlü antioksidan ve antimikrobiyal etkilere sahip doğal bir arı ürünüdür. Daha fazla bilgi edinmek için “Propolis Nedir?” sayfamızı inceleyin.

Güçlü bir antioksidan kaynağı olarak bağışıklık sistemini güçlendirir ve dengeler. Yapılan bilimsel çalışmalar propolisin insan sağlığına çeşitli etkilerinin olabileceğini ifade ediyor. Peki, propolisle doğal cilt bakımı nasıl yapılır? Propolisin cilde faydalarını bu sayfada bulabilirsiniz.

Arılar tarafından üretilen propolisin kovandaki görevi mikropları yok etmek ve sterilizasyonu sağlamaktır. Propolis, güçlü bir antioksidan ve antibakteriyel olmasının yanında, antifungal, antiviral ve antienflamatuar etkilere de sahiptir. Doğal bir antiviral olduğu için virüsün neden olduğu enfeksiyonlara karşı koruyucu bir bariyer işlevi görür.

Propolis bu etkileriyle geçmişte cilt yaralarının ve yanıklarının tedavisinde kullanıldı. Cilt yaralarının hızlı şekilde iyileşmesine yardımcı oldu. Günümüzde etkilerinin daha iyi keşfedilmesiyle, cilt bakımında doğal bir peeling, akne, siyah nokta ve kırışıklık giderici olarak yararlanılmaktadır.

Fenolik ve flavonoid gibi antioksidan bileşenler içeren propolis, serbest radikallerin cilt üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmaya yardımcı olur. Bu yönüyle kırışıklıkları gidermeye yardımcı olarak, antiaging etki gösterir.

Propolisin Cilde 5 Faydası

Propolis, metabolizmayı dengeler ve vücudun kandaki oksijenden yararlanma düzeyini artırarak hücrelerin daha iyi beslenmesini sağlar. Böylece daha iyi beslenen hücreler ile vücutta sağlıklı ve canlı hücre sayısı artış gösterir. Vücudunuzdaki sağlıklı ve canlı hücre sayısındaki bu artış da çeşitli cilt problemlerine karşı yardımcı olur. İşte propolisten yararlanabileceğiniz en yaygın 4 cilt problemi.

Propolis, Akneye (sivilceye) Karşı Etkili

Akne, en yaygın cilt sorunlarının başında gelir. Cilt gözeneklerinin kapanması sonucu deri altında biriken kir ve bakterilerin yüzeye çıkması akneye neden olur.

Güçlü bir antibakteriyel olan propolis, akneye karşı doğal koruyucunuz olabilir. Yapılan bilimsel bir çalışmada, belirli oranlarda propolis özütü içeren ekstraktların cilde doğrudan uygulandığında, antibakteriyel etki gösterdiği ifade edilmiştir.

Sadece antibakteriyel özelliğiyle değil, antienflamatuar özelliğiyle de propolis, akneye karşı yararlanabileceğiniz doğal bir alternatif olabilir. Ciltte biriken bakteri ve enflamasyonun azalmasına yardımcı olarak, rahatlamasını sağlayabilir. Propolis, akneyi azaltmak ve önlemek için tercih edilebilir.

Daha Canlı Bir Cilt için Propolis

Sivilcenin bir başka nedeni cilt gözeneklerini tıkayan ölü hücrelerdir. Ölü hücreler, cilt gözeneklerini tıkayarak cildin doğal dengesinin bozulmasına ve cildin kurumasına neden olabilir.

Yalnızca yağlı ciltlerin sivilceye daha yatkın olduğu doğru değildir. Cildinizi yeteri kadar nemlendirmiyorsanız, sivilce riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Propolis, doğal bir peeling etkisiyle cildinizi ölü hücrelerden arındırmaya ve canlandırmaya yardımcı olabilir.

Cildi, Serbest Radikallere Karşı Korur

Propolisin en belirgin özelliklerinden bir tanesi serbest radikalleri temizleyici etkisidir. Standart metabolik faaliyetler ve çevresel faktörler vücudunuzda serbest radikallerin birikmesine neden olur. Serbest radikaller zamanla cilt lekeleri ve kırışıklık gibi problemlere neden olabilir.

Propolisteki antioksidanlar, bu serbest radikalleri vücuttan temizlemede etkilidir. Cildi serbest radikallerin olumsuz etkilerinden korumaya yardımcı olarak daha genç ve parlak görünmesini sağlayabilir.

Cildi İyileştirir

Propolisin cilt üzerindeki iyileştirici etkisi binlerce yıldır biliniyor. Özellikle cilt yaraları ve yanıkları üzerindeki olumlu etkisi, binlerce yıl önce farklı toplumlar tarafından (Antik Yunan, Antik Mısır ve Roma İmparatorluğu) denendi.

Geleneksel tedavide propolis, cilt yaraları ve yanıkları üzerine doğrudan uygulanmıştır. Bu yöntemle cilt üzerinde koruyucu bir bariyer görevi görerek, iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olmuştur.

Siğillere Karşı Propolis

Propolisin, siğillere karşı kullanabileceğiniz doğal alternatifler arasındadır. Bunun için propolis tentürü, siğillerin üzerine doğrudan uygulanabilir. Siğiller kaybolana kadar günde iki kez doğrudan uygulanabilir.

Propolisi Cilt Bakımına Eklemenin 2 Yolu

Propolis ürünleri, sağlıklı ve besleyici özelliklerinin yanında koruyucu etkileriyle de bilinmektedir. Cildinizi nemli tutmak, korumak ve canlandırmak için cilt bakımınıza Suda Çözünebilir Propolis Damla %10 ekleyin!

İşte propolisi cilt bakımınıza eklemenin 2 pratik yolu.

Doğal Peeling: Propolisli Cilt Maskesi

Propolis peeling etkisi gösterdiği için propolis içeren cilt maskeleri de son zamanlarda karşımıza oldukça popüler. Propolisli cilt maskenizi, kendiniz de yapabilirsiniz. 

%10 propolis içeren bir özütten 10 damla, 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi, 1 çay kaşığı limon suyu ve 1 tatlı ham bal karışımını, cilde uygulayıp 30 dk beklettikten sonra yıkayabilirsiniz. Propolis antibakteriyel özellikte olduğu için cildinizde oluşacak aknelere karşı da olumlu etki gösterecektir.

Propolisli Cilt Kremi

Propolisli doğal cilt kreminizi kendi evinizde yapmanız mümkün. Günlük cilt bakım kreminize birkaç damla propolis damlatmanız yeterli. Bunun için ihtiyacınız olan Suda Çözünebilir Propolis Damla %10

Propolisli cilt kremini uygulamadan önce 1-2 damla propolis ekleyin ve avucunuzun içinde karıştırın. Sonra cildinizde uygulamak istediğiniz bölgeye iyice yedirin.

Benzer Yazılar