Redirecting to uandu.de Arı Sütü Nedir? Nasıl Tüketilmelidir?

Mini Sepet

  • Sepetinizde ürün yok.

Arı Sütü Nedir? Nasıl Tüketilmelidir?

Propolis ve polenden çok daha farklı bir ürün olan arı sütü, arıların kendi vücutlarından salgıladıkları ve besin değeri açısından oldukça yüksek bir arı ürünüdür.

Arılar, kendi vücutlarında salgıladıkları arı sütüyle yavrularını ve kraliçe arıyı beslemek için üretirler. Bu açıdan arı sütü, anne sütüne benzetilebilir ve besin değeri açısından en az onun kadar değerlidir.

Arı sütü, görüntü itibariyle de süte benzer. Kremsi bir renge, kendine has bir kokuya ve yoğun bir kıvama sahiptir.

İçeriğinde yaklaşık olarak 66% su, 15% şeker, 5% yağ, yüksek oranda aminoasitlerle birlikte 13% protein, vitaminler (özellikle B grubu vitaminleri) ve çeşitli mineraller bulunur.

Arı sütü, diğer ürünlerde bulunmayan 10-HDA adında çok özel bir protein içermesi sebebiyle de özel bir üründür. 10-HDA bileşeni, ürünün kalitesini belirleyen önemli bir parametredir. Kaliteli polen ve nektar girişinin olduğu arı kovanlarından elde edilen arı sütünde, 10-HDA oranı yüksek çıkar. Nektar ve polen kalitesi düştükçe, arı sütünün kalitesi de düşer.

Kraliçe Arının Besini

Arı sütü, kraliçe arının tek besin kaynağıdır. Normal işçi arılar, doğdukları ilk anda sadece 3-4 gün kadar arı sütüyle beslenir ve yaşamlarına devam ederler. Yalnızca kraliçe arı, hayatı boyunca arı sütüyle beslenir.

Hayatı boyunca arı sütüyle beslenen kraliçe arı, diğer kardeşlerine göre çok daha farklı bir yaşam sürer. Normal bir işçi arı 45 gün hayatta kalırken, kraliçe arı arı sütü sayesinde ortalama 5-7 yıl hayatta kalır. Kraliçe arının ömrünü uzatan arı sütü, onun diğer arılardan 56 kat daha fazla bir ömre sahip olmasını sağlar.

Kraliçe arı, arı sütü sayesinde fiziksel üstünlüğe de kavuşur. Fiziksel olarak diğer kardeşlerine göre ortalama 2 kat daha fazla gelişir. Bununla beraber doğanın en üretken canlılarından birine dönüşür. Arı sütü, kraliçe arının doğurganlığını artırır. Kraliçe arı, günde ortalama 2 bin yumurta bırakır ve bu sayede koloninin devamlılığı sağlanır.

Arı sütünün, kraliçe arı üzerindeki etkileri bilim dünyasının da dikkatini çekmektedir. Bu nedenle arı sütünün, insan sağlığı üzerindeki etkileriyle ilgili yapılan araştırmaların birçoğu  fiziksel ve zihinsel gelişime etkisi ve infertilite ile ilgilidir.

Arı Sütü Ürünlerimiz

Protein, vitamin ve mineral içeren arı sütü ürünlerimiz, ulusal ve uluslararası alanda 30 ödüle layık görülen Bee & You Almanya güvencesindedir.

Tamamen doğal ve besleyici arı sütü ürünlerimiz, ham bal ve propolis ile formüle edildi. Hiçbir katkı maddesi, koruyucu ve ilave şeker içermez. Çocukların ve yetişkinlerin günlük kullanımına uygun şekilde üretildi.

Arı Sütü & Propolis Ham Bal Karışımı

Yetişkinler için özel olarak üretilen ilave şeker ve koruyucu madde içermeyen besleyici gıda takviyesidir. Lezzetli, besin değeri yüksek ve %100 doğaldır. Kahvaltı ve ara öğünleriniz için hafif ve doyurucu bir besin takviyesidir.

Ürün içeriği: Propolis (%1,5), Arı Sütü (%3), Ham Bal (%95,5)

Tüketim Önerisi: Sabahları aç karnına, günde en az bir tatlı kaşığı doğrudan veya ekmek ile birlikte tüketilmesi tavsiye edilir.

Saklama Koşulları ve Raf Ömrü: Ürünü kuru bir ortamda, oda sıcaklığında (yaklaşık 22°C) saklayınız, daha yüksek sıcaklıktan koruyunuz. Raf ömrü 36 aydır.

Arı Sütü & Propolis Ham Bal Karışımı (Çocuk)

Çocuklar için özel olarak geliştirilen Arı Sütü & Propolis Ham Bal Karışımı (Çocuk)  çocukların kolayca tüketebileceği bir lezzet ve kıvamdadır.

Hiçbir katkı maddesi, koruyucu madde ve ilave şeker içermez. Helal Sertifikalı propolis, arı sütü ve ham bal karışımından elde edilmiştir. İçeriğindeki tüm ürünler besin değerlerini maksimum oranda korur.

Arı Sütü & Propolis Ham Bal Karışımı (Çocuk), çocuklarınızın kahvaltıda ve ara öğünlerde tüketebileceği lezzetli, besleyici ve %100 doğal sağlıklı gıda takviyesidir.

Tüketim Önerisi: Sabahları aç karnına, günde en az bir tatlı kaşığı doğrudan veya ekmek ile birlikte tüketilmesi tavsiye edilir.

Ürün içeriği: Propolis (%1), Arı sütü (%1,5), Ham Bal (%97,5)

Saklama Koşulları ve Raf Ömrü: Ürünü kuru bir ortamda, oda sıcaklığında (yaklaşık 22°C) saklayınız, daha yüksek sıcaklıktan koruyunuz. Raf ömrü 36 aydır.

Arı Sütü Polen Propolis (Çiğnenebilir Tablet)

Arı sütü, propolis, blütenpollen ve keçiboynuzunun besleyici özelliklerinin bir arada bulunduğu tek ürün.

İçindekiler

Keçiboynuzu (%30), Polen (%30), Propolis (%18), Arı Sütü (%12), Kakao (%10)

Etken Madde

Bileşen: 2 porsiyon 2 tablet (1000 mg)

Polen: 300 mg

Propolis: 180 mg

Arı Sütü: 120 mg

Kullanım Şekli

4-10 yaş grubu çocuklar için aç karnına sabah 1 tablet, akşam 1 tablet olmak üzere günde 2 tablet tüketilmesi tavsiye edilir.

 

Benzer Yazılar